V NHL zaznamenali ďalšiu tragickú smrť

01.09.2011 Celý región

TORONTO 1. septembra (WEBNOVINY) - Bývalého hokejistu zámorskej NHL Wada Belaka našli v stredu mŕtveho v apartmáne torontského hotela One King West & Residence.

Príčina smrti 35-ročného Kanaďana nie je zatiaľ známa. Informáciu priniesol denník Calgary Sun. Univerzál Belak, ktorý bol schopný hrať v obrane aj v útoku, ukončil svoju aktívnu kariéru len 8. marca tohto roku, potom ako ho Nashville Predators umiestnil vo februári na waiver listinu, odkiaľ ho neangažoval žiaden iný klub NHL.

Belak absolvoval v NHL 549 zápasov v dresoch piatich tímov Colorada, Calgary, Toronta, Floridy a Nashvillu. Na konto si pripísal 33 bodov (8+25) a 1263 trestných minút. Vo svojej poslednej sezóne absolvoval 15 zápasov bez bodového zápisu s 18 trestnými minútami. Po skončení kariéry dostal od svojho posledného klubu miesto v manažmente organizácie "predátorov". Belak mal byť účastníkom najbližšej edície krasokorčuliarskej šou "Battle of the Blades" televíznej stanice CBC.

Belakova smrť je už tretím úmrtím hráča NHL počas tohtoročnej medzisezónnej prestávky. Ešte 13. mája zomrel útočník NY Rangers Derek Boogard, ktorému sa stala osudným kombinácia silných liekov proti bolesti a alkoholu. O dva mesiace 15. augusta našli mŕtveho útočníka Winnipegu Jets Ricka Rypiena, ktorý trpel depresiami.
 

Vyberte región